Logo van aandacht voor hart en ziel, groene achtergrond met twee harten waarvan 1 met een gebroken oppervlakte

Aandacht voor hart en ziel

Verlies- en rouwbegeleiding

Verlies maken we allemaal mee. Het overlijden van een dierbare is een bijzonder ingrijpend verlies. Maar je kunt ook iemand kwijtraken aan andere omstandigheden dan de eindigheid van het leven. Ook dat is een aanleiding tot rouw. En je kunt rouwen om het verlies van je gezondheid, je relatie, je baan, je zelfbeeld, je plannen voor de toekomst. Ik kan je helpen om dit proces op een gezonde manier te doorvoelen, zodat je het gemis kan gaan verweven in je leven. Soms is er behoefte aan een ritueel dat helpt om het verlies de erkenning te geven die het verdient. Ik denk dan graag met je mee hoe dit vorm te geven.

Bij overlijden speelt mee dat praten over de dood iets is dat we liever vermijden. Dit kan jouw verlies extra eenzaam maken. Ik bied je alle ruimte om stil te staan bij alles wat dit afscheid met je doet. Het verlies wegmaken kan niet, maar ik kan je wel de handvatten bieden die je helpen om verlies beter te dragen. Ook kan ik je helpen met de opbouw van een nieuw perspectief.

Ik maak daarbij gebruik van onder andere schrijfopdrachten, familieopstellingen en/of creatieve opdrachten. Ik ga graag met elkaar op onderzoek welke vorm past bij jou.