Logo van aandacht voor hart en ziel, groene achtergrond met twee harten waarvan 1 met een gebroken oppervlakte

Aandacht voor hart en ziel

Eb en vloed

Wat is Bretagne toch mooi! Verlaten stranden, mooie kliffen, prachtige luchten en dat enorme getijdenverschil.

De zee en het strand, het wandelen langs de branding in alle stilte, het brengt mijn hoofd tot rust. Het enorme getijdeverschil is illustratief voor het afgelopen jaar, pieken en dalen. Hoog en laag water waarin het soms hard werken was om het hoofd boven water te houden. Maar ook tijden om lekker langs de branding te lopen.

Het is me de afgelopen tijd duidelijk geworden dat het geen zin heeft te strijden tegen de omstandigheden. Dat ik me mee kan laten meevoeren met zowel hoog als laag water. Dat er altijd weer een andere tijd komt, op een tijdstip dat niet door mij bepaald wordt. Ik heb te vaak en te hard tegen de stroom in gezwommen, denkend dat dat de situatie zou veranderen. Het is comfortabeler om je te laten meevoeren in de wetenschap dat alles in Zijn hand is.

uitzicht op zee met bruine rotspartijen in Bretagne